Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ze śliwkami jest bardzo smaczny i aromatyczny.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4904
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5806
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7457
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4904
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5806
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7457
Składniki
Wykonanie: Schab umyć, natrzeć solą i obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wlać 1/3 szklanki wody i obłożyć śliwkami. Naczynie przykryć i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika na około 1 godzinę. Schab podczas pieczenia podlewać małą ilością gorącej wody i wytworzonym sosem pod koniec pieczenia oprószyć schab mąką. Upieczony schab podzielić na porcje i obłożyć śliwkami. Podawać do obiadu na gorąco lub na zimno chrzanem.