Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab po chińsku to soczyste kawałki mięsa zanurzone w aromatycznym sosie z chrupkimi warzywami. Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym to gratka dla osób, które preferują azjatyckie smaki. Idealnie pasuje na rodzinny obiad, ale i lunch do pracy. Rozsmakuj się w tym pysznym daniu, a z pewnością wrócisz do tego przepisu nie raz!
wok, nóż, deska do krojenia, garnek
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 64
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 3737
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 91
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 900
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 279
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 549
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 64
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 3737
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 91
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 900
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 279
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 549
Składniki
Mięso umyj i pokrój na plastry o grubości około 1 centymetra, a następnie w podłużne paski. W woku podgrzej olej i wrzuć mięso. Smaż je na dużym ogniu, cały czas mieszając przez około 5 minut, aż mięso przestanie być surowe w środku. Usmażone mięso przełóż na talerz.
Do woka wrzuć posiekaną na drobno cebulę, papryki słodkie i papryczkę chili. Smaż na dużym ogniu przez około 4-5 minut, cały czas mieszając. Do papryk dorzuć mięso. Wszystkie składniki na sos wymieszaj ze sobą i wlej do woka. Mąkę wymieszaj z wodą i również dodaj do potrawy. Dokładnie wszystko wymieszaj, a na sam koniec wsyp sezam. Gotuj całość przez 1-2 minuty do zgęstnienia.
Wieprzowinę podawaj z dodatkiem ryżu. Przed podaniem posyp danie posiekanym szczypiorkiem.