Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab po chińsku to soczyste kawałki mięsa zanurzone w aromatycznym sosie z chrupkimi warzywami. Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym to gratka dla osób, które preferują azjatyckie smaki. Idealnie pasuje na rodzinny obiad, ale i lunch do pracy. Rozsmakuj się w tym pysznym daniu, a z pewnością wrócisz do tego przepisu nie raz!
wok, nóż, deska do krojenia, garnek
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1515
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1260
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1123
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1515
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1260
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1123
Składniki
Mięso umyj i pokrój na plastry o grubości około 1 centymetra, a następnie w podłużne paski. W woku podgrzej olej i wrzuć mięso. Smaż je na dużym ogniu, cały czas mieszając przez około 5 minut, aż mięso przestanie być surowe w środku. Usmażone mięso przełóż na talerz.
Do woka wrzuć posiekaną na drobno cebulę, papryki słodkie i papryczkę chili. Smaż na dużym ogniu przez około 4-5 minut, cały czas mieszając. Do papryk dorzuć mięso. Wszystkie składniki na sos wymieszaj ze sobą i wlej do woka. Mąkę wymieszaj z wodą i również dodaj do potrawy. Dokładnie wszystko wymieszaj, a na sam koniec wsyp sezam. Gotuj całość przez 1-2 minuty do zgęstnienia.
Wieprzowinę podawaj z dodatkiem ryżu. Przed podaniem posyp danie posiekanym szczypiorkiem.