Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Wam się tradycyjne kotlety schabowe w panierce? Przygotujcie schab po szwajcarsku z szynką i serem w środku. Dzięki namoczeniu schabu w mleku jest on bardziej kruchy i soczysty. Zestawiony z szynką i żółtym serem smakuje genialnie! Koniecznie przygotujcie takie kotlety na obiad, rodzina Wam podziękuje.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 362
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 561
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 3848
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 111
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 5112
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 362
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 561
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 3848
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 111
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 5112
Składniki
Schab pokrój na cienkie plastry o grubości około 1 cm. Plastry schabu rozbij tłuczkiem na kotlety.
Do miski wlej mleko, zanurz w nim plastry schabu. Miskę przykryj i wstaw do lodówki na 2-3 godziny (najlepiej na całą noc).
Schab odsącz z nadmiaru mleka. Dopraw solą i pieprzem. Na plaster schabu połóż plasterek sera i szynki. Kotlety złóż na pół, ser i szynkę zawiń do środka, żeby nie wystawały na obręb kotleta.
Schab po szwajcarsku obtocz w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Kotlety smaż na patelni z rozgrzanym olejem po około 5 minut z każdej strony.
Schab po szwajcarsku serwuj na ciepło z ziemniakami i ulubioną surówką.