Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Wam się tradycyjne kotlety schabowe w panierce? Przygotujcie schab po szwajcarsku z szynką i serem w środku. Dzięki namoczeniu schabu w mleku jest on bardziej kruchy i soczysty. Zestawiony z szynką i żółtym serem smakuje genialnie! Koniecznie przygotujcie takie kotlety na obiad, rodzina Wam podziękuje.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 682
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 654
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 247
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 682
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 654
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 247
Składniki
Schab pokrój na cienkie plastry o grubości około 1 cm. Plastry schabu rozbij tłuczkiem na kotlety.
Do miski wlej mleko, zanurz w nim plastry schabu. Miskę przykryj i wstaw do lodówki na 2-3 godziny (najlepiej na całą noc).
Schab odsącz z nadmiaru mleka. Dopraw solą i pieprzem. Na plaster schabu połóż plasterek sera i szynki. Kotlety złóż na pół, ser i szynkę zawiń do środka, żeby nie wystawały na obręb kotleta.
Schab po szwajcarsku obtocz w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Kotlety smaż na patelni z rozgrzanym olejem po około 5 minut z każdej strony.
Schab po szwajcarsku serwuj na ciepło z ziemniakami i ulubioną surówką.