Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Wam się tradycyjne kotlety schabowe w panierce? Przygotujcie schab po szwajcarsku z szynką i serem w środku. Dzięki namoczeniu schabu w mleku jest on bardziej kruchy i soczysty. Zestawiony z szynką i żółtym serem smakuje genialnie! Koniecznie przygotujcie takie kotlety na obiad, rodzina Wam podziękuje.
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 63
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 637
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 67
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 63
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 637
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 67
Składniki
Schab pokrój na cienkie plastry o grubości około 1 cm. Plastry schabu rozbij tłuczkiem na kotlety.
Do miski wlej mleko, zanurz w nim plastry schabu. Miskę przykryj i wstaw do lodówki na 2-3 godziny (najlepiej na całą noc).
Schab odsącz z nadmiaru mleka. Dopraw solą i pieprzem. Na plaster schabu połóż plasterek sera i szynki. Kotlety złóż na pół, ser i szynkę zawiń do środka, żeby nie wystawały na obręb kotleta.
Schab po szwajcarsku obtocz w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Kotlety smaż na patelni z rozgrzanym olejem po około 5 minut z każdej strony.
Schab po szwajcarsku serwuj na ciepło z ziemniakami i ulubioną surówką.