Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukacie ciekawego pomysłu na obiad to danie, które z pewnością przypadnie do gustu. Plastry schabu zapieczone z pieczarkami i aksamitnym sosem to doskonały pomysł na niedzielny obiad.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 68
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 195
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 95
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 157
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 68
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 195
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 95
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 157
Składniki
1. Jeśli mamy schab bez kości to kroimy w plastry. Następnie nacieramy z obu stron solą, pieprzem i papryką. Umieszczamy schab misce, owijamy szczelnie folią i wkładamy do lodówki na około 4 godziny.
2. Następnie mięso obtaczamy w mące i smażymy po około jednej minucie z dwóch stron.
3. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki kroimy w plasterki.
4. W żaroodpornym naczyniu układamy warstwami: mięso, cebulę i ponownie mięso oraz cebula. I na wierzch wykładamy pieczarki.
5. Składniki na zalewę mieszamy ze sobą i zalewamy schab. Naczynie przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza na 90 minut. Gotowe danie podajemy z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami oraz ulubioną surówką.