Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w grzybkach

Schab w grzybkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 576 Ocena: 5182

Dodano:

Odsłon: 4016

Nic lepszego nie ma jak mięso w aromatycznym sosie z leśnymi grzybami.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • 1 kg grzybów leśnych ugotowanych
  • Cebula
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • FIX Champignon lub 1/2 szklanki śmietany 18 %
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.

  2. 2. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
    3. Do cebuli dodajemy pokrojone, oczyszczone i ugotowane grzyby.
    4. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.

  3. 5. Tak przygotowany farsz układamy na środku każdego kawałka mięsa, pozostały farsz odkładamy na bok.

  4. 6. Brzegi zawijamy w górę i spinamy wykałaczką.

  5. 7. Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180 °C.

  6. 8. Po upieczeniu mięso wyjmujemy z rękawa i układamy w naczyniu.

  7. 9. Fix Champignon rozrabiamy w ½ szk. wody i hartując wlewamy do grzybów. Jeżeli używamy śmietany, wystarczy tylko wlać do grzybów.

  8. 10. Polewamy sosem z grzybami mięso.

  9. 11. Danie gotowe.
    12. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

https://kulinarnachwila.blogspot.com/2019/10/schab-w-grzybkach.html#more

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń