Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, bardzo kruche mięso, w wyśmienitym towarzystwie kiszonej kapusty z jabłkami i ananasem.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9564
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20829
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9564
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20829
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Jałowiec, ziele angielskie i liście laurowe utłuc w moździerzu, powstałą mieszanką natrzeć mięso. Osobiście nie mam moździerza, więc obłożyłam mięso przyprawami i już. Schab włożyć do szklanego naczynia, przykryć, odstawić w chłodne miejsce na 24 godziny. Naczynie żaroodporne wysmarować smalcem, włożyć do niego mięso, skropić je oliwą z oliwek, obłożyć kiszoną kapustą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. Po kwadransie zmniejszyć temperaturę na 180 stopni. Mięso piec przez dwie godziny, jeżeli trzeba podlewać, od czasu do czasu, gotowana wodą. Na pół godziny przed końcem pieczenia schab polać sosem sojowym, dodać pokrojone na ćwiartki plastry ananasa i pokrojone na ósemki jabłka (wcześniej usunąć gniazda nasienne).
Gotowe mięso podawać z gotowanymi ziemniakami.
Smacznego.