Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, bardzo kruche mięso, w wyśmienitym towarzystwie kiszonej kapusty z jabłkami i ananasem.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3561
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1849
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1079
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 224
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3561
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1849
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1079
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 224
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Jałowiec, ziele angielskie i liście laurowe utłuc w moździerzu, powstałą mieszanką natrzeć mięso. Osobiście nie mam moździerza, więc obłożyłam mięso przyprawami i już. Schab włożyć do szklanego naczynia, przykryć, odstawić w chłodne miejsce na 24 godziny. Naczynie żaroodporne wysmarować smalcem, włożyć do niego mięso, skropić je oliwą z oliwek, obłożyć kiszoną kapustą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. Po kwadransie zmniejszyć temperaturę na 180 stopni. Mięso piec przez dwie godziny, jeżeli trzeba podlewać, od czasu do czasu, gotowana wodą. Na pół godziny przed końcem pieczenia schab polać sosem sojowym, dodać pokrojone na ćwiartki plastry ananasa i pokrojone na ósemki jabłka (wcześniej usunąć gniazda nasienne).
Gotowe mięso podawać z gotowanymi ziemniakami.
Smacznego.