Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w migdałowej panierce

Schab w migdałowej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7903

Dodano:

Odsłon: 2669

pyszny :)

Składniki

  • 4 kotlety schabowe
  • 2 jajka
  • 100 g płatków migdałowych
  • sól, pieprz, trochę mąki
  • smalec do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab rozbić, posypać solą, pieprzem i mąką. Na talerzu pokłócić jajka, na drugi talerz wysypać płatki migdałowe. Schab obtoczyć w jajku następnie w płatkach migdałowych i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Należy je odwracać delikatnie, żeby nie odeszły migdały od mięsa. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zazula1 10 kwietnia 2013 Robiłam też w ten sposób kotlety z kurczaka,są bardzo smaczne...polecam:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 09 kwietnia 2013 Wpadłaś Anetko na fajny i smaczny pomysł, wykorzystam go na pewno.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 09 kwietnia 2013 Wygląda bardzo ładnie , musze wypróbować , pozdrawiam.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń