Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na idealnie kruche, soczyste i aromatyczne kotlety schabowe! Dzięki moczeniu plastrów schabu w mleku i cebuli przez kilka godzin uzyskamy odpowiednią delikatność mięsa. Do tego chrupiąca panierka i ulubione dodatki, bez których nie wyobrażamy sobie obiadu. Tradycyjnie ziemniaki i surówka lub mizeria. Jeśli nie znaliście tego patentu, to koniecznie wypróbujcie ten przepis przy najbliższej okazji.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 824
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 153
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 824
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 153
Składniki
Cebulę obieramy z brązowych łupin, kroimy w piórka. Przekładamy do miski. Zalewamy mlekiem.
Plastry schabu moczymy w mleku z cebulą przez 3-4 godziny (najlepiej na całą noc).
Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy widelcem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem.
Do głębokiego talerza wsypujemy mąkę, do drugiego talerza wsypujemy bułkę tartą.
Plastry schabu odsączamy z mleka. Panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy smalec. Kotlety smażymy na złoty kolor z dwóch stron.