Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na idealnie kruche, soczyste i aromatyczne kotlety schabowe! Dzięki moczeniu plastrów schabu w mleku i cebuli przez kilka godzin uzyskamy odpowiednią delikatność mięsa. Do tego chrupiąca panierka i ulubione dodatki, bez których nie wyobrażamy sobie obiadu. Tradycyjnie ziemniaki i surówka lub mizeria. Jeśli nie znaliście tego patentu, to koniecznie wypróbujcie ten przepis przy najbliższej okazji.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37360
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37360
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Cebulę obieramy z brązowych łupin, kroimy w piórka. Przekładamy do miski. Zalewamy mlekiem.
Plastry schabu moczymy w mleku z cebulą przez 3-4 godziny (najlepiej na całą noc).
Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy widelcem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem.
Do głębokiego talerza wsypujemy mąkę, do drugiego talerza wsypujemy bułkę tartą.
Plastry schabu odsączamy z mleka. Panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy smalec. Kotlety smażymy na złoty kolor z dwóch stron.