Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na idealnie kruche, soczyste i aromatyczne kotlety schabowe! Dzięki moczeniu plastrów schabu w mleku i cebuli przez kilka godzin uzyskamy odpowiednią delikatność mięsa. Do tego chrupiąca panierka i ulubione dodatki, bez których nie wyobrażamy sobie obiadu. Tradycyjnie ziemniaki i surówka lub mizeria. Jeśli nie znaliście tego patentu, to koniecznie wypróbujcie ten przepis przy najbliższej okazji.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4877
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1008
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9445
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1407
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4877
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1008
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9445
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1407
Składniki
Cebulę obieramy z brązowych łupin, kroimy w piórka. Przekładamy do miski. Zalewamy mlekiem.
Plastry schabu moczymy w mleku z cebulą przez 3-4 godziny (najlepiej na całą noc).
Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy widelcem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem.
Do głębokiego talerza wsypujemy mąkę, do drugiego talerza wsypujemy bułkę tartą.
Plastry schabu odsączamy z mleka. Panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy smalec. Kotlety smażymy na złoty kolor z dwóch stron.