Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w musztardzie z jajkiem

Schab w musztardzie z jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2537 Ocena: 18815

Dodano:

Odsłon: 589

Smaczny dodatek do drugiego dania.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Schab w musztardzie z jajkiem

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Kotlety opłukać, rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem oraz posmarować musztardą z obu stron. Plastry szynki posmarować ketchupem i ułożyć na kotletach. Tak przygotowane mięso położyć na rozgrzany tłuszcz, podlewać wodą i dusić pod przykryciem. Kiedy mięso będzie miękkie a woda wyparuje, na górę każdego kotleta wbić po jednym jajku i podsmażyć do ścięcia się białka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń