Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany schab w plastrach pieczony w rękawie to idealny pomysł na obiad, bo jest szybki i prosty. Jednocześnie marynata sprawia, że mięso smakuje każdemu członkowi rodziny!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5197
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 779
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11581
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5010
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1254
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5197
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 779
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11581
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5010
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1254
Składniki
W małej szklance przygotuj marynatę. Wymieszaj olej lub oliwę z oliwek z musztardą, miodem, majerankiem, tymiankiem, solą i pieprzem.
Obierz ziemniaki, umyj pod bieżącą wodą i pokrój na średniej wielkości kostki. Im mniejsze, tym szybciej będą miękkie. Posyp rozmarynem (świeżym albo suszonym), lekko skrop olejem, solą i pieprzem.
Teraz przygotuj mięso. Gotowy schab umyj, wytrzyj ręcznikiem papierowym w celu osuszenia, a następnie pokrój w plastry. Każdą ze stron posól i popieprz. Przełóż do większego naczynia, zalej marynatą i wymieszaj.
Cebulę obierz, opłucz pod bieżącą wodą i pokrój w drobną kostkę. Czosnek również obierz ze skorupki, zgnieć i posiekaj. Możesz też przecisnąć przez praskę.
Do rękawa przełóż ziemniaki, wsyp cebulę z czosnkiem, a następnie włóż mięso. Zamknij szczelnie worek i obróć nim w taki sposób, aby składniki się wymieszały.
Ułóż worek z całą zawartością w naczyniu żaroodpornym. Nakłuj go w dwóch miejscach.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza około 50 minut. Po tym czasie ostrożnie rozetnij worek. Piecz jeszcze przez 10 minut w 200 stopniach Celsjusza bez termoobiegu, aby mięso i warzywa lekko się zarumieniły.