Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad w pół godziny? Włala! Ziemniaki w tym czasie też się ugotują ;) Nie dziękujcie, nie ma za co. Smacznego Arek Gie
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11594
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 73
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8030
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155096
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1111
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11594
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 73
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8030
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155096
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1111
Składniki
Mięso przyprawiamy solą i pieprzem. Obsmażamy z obu stron na rozgrzanym smalcu. W rondelku rozgrzewamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypujemy mąkę, podsmażamy. Cienkim strumieniem wlewamy mleko. Energicznie mieszamy, żeby nie powstały grudki. Do sosu wkładamy mięso, gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ziemniakami z wody i surówką.