Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad w pół godziny? Włala! Ziemniaki w tym czasie też się ugotują ;) Nie dziękujcie, nie ma za co. Smacznego Arek Gie
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4271
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2557
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2611
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11208
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4271
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2557
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2611
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11208
Składniki
Mięso przyprawiamy solą i pieprzem. Obsmażamy z obu stron na rozgrzanym smalcu. W rondelku rozgrzewamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypujemy mąkę, podsmażamy. Cienkim strumieniem wlewamy mleko. Energicznie mieszamy, żeby nie powstały grudki. Do sosu wkładamy mięso, gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ziemniakami z wody i surówką.