Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takich schabowych jeszcze nie jedliście. Połączenie tych składników, to prawdziwe działo kulinarne. Kotlety schabowe w tradycyjnej panierce, ile można jeść ciągle to samo. Dziele się dziś z Wami genialnym przepisem na schab pod pierzynką z cebuli. Tak dobrego schabu jeszcze nie jadłam. Polecam.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 54
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 168
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 88
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 154
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 54
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 168
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 88
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 154
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry, delikatnie rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą, obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układam w naczyniu.
2. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju około 5 minut, następnie podlewam wodą, doprawiam gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem i gotuję 15 minut. 3. Na koniec sos zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody i gotuję do chwili zagotowania. 4. Sosem polewam mięso, posypuję posiekanym szczypiorkiem i podaję z ziemniakami. 5. Smacznego.