Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty schab w sosie grzybowo-porowym można przygotować z grzybów świeżych lub mrożonych jak również z pieczarek. Bardzo dobrze smakuje z ziemniakami i buraczkami.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 108
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4789
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 103
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 108
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4789
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 103
Składniki
Plastry schabu opłukaj,lekko rozbij posyp z każdej strony solą, pieprzem, przyprawą do mięsa i czosnkiem granulowanym, odstaw na godzinę.
Grzyby obierz, opłukaj i pokrój. Cebulę i pora obierz i pokrój w pół plasterki, marchew obierz , opłukaj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki opłukaj i pokrój.
Na patelni rozgrzej olej obsmaż schab z obu stron zdejmij z patelni, dodaj na patelnię cebulę , pora i grzyby smaż około 10 minut następnie dodaj schab , marchew i zalej wodą gotuj około 35 minut w międzyczasie dadaj ziele , liść laurowy i pieprz w ziarnach, dopraw solą i pieprzem.
Na koniec zageść mąka i śmietaną. Przed podaniem posyp natką pietruszki.