Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab podany w taki sposób smakuje wybornie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2427
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4587
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1696
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 524
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2427
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4587
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1696
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 524
Składniki
Wykonanie: Schab umyć i osuszyć. Wyciśniętym przez praskę czosnkiem, grubo mielonym pieprzem i pozostałymi przyprawami dobrze natrzeć mięso, posmarować je musztardą i odstawić do lodówki na kilka godzin by mięso przeszło marynatą. Cebulę obrać i pokroić w talarki. W dużym rondlu rozgrzać trochę oleju i obsmażyć z każdej strony zamarynowane mięso. Następnie wsypać cebulę, podlać nie dużą ilością wody, przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości mięsa, w razie potrzeby podlać jeszcze wodą, cebula powinna się rozgotować tworząc aromatyczny sos. Śliwki namoczyć w gorącej wodzie przez pięć minut i odcedzić. Ziemniaki i bataty ugotować w mundurkach, odcedzić, obrać i pokroić dowolnie. Papryki oczyścić, pokroić w paski zaś marchewkę oczyścić i pokroić dowolnie, Jabłka obrać i pokroić w ósemki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić paprykę i marchewkę i podsmażyć, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gdy mięso będzie już miękkie, przełożyć go do naczynia żaroodpornego razem ze sosem, obłożyć warzywami, jabłkami i śliwkami, skropić olejem i podlać odrobiną wody. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i zapiekać 10-15 minut. Podawać gorące.