Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab podany w taki sposób smakuje wybornie.
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 55
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 27
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 63
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 55
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 27
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 63
Składniki
Wykonanie: Schab umyć i osuszyć. Wyciśniętym przez praskę czosnkiem, grubo mielonym pieprzem i pozostałymi przyprawami dobrze natrzeć mięso, posmarować je musztardą i odstawić do lodówki na kilka godzin by mięso przeszło marynatą. Cebulę obrać i pokroić w talarki. W dużym rondlu rozgrzać trochę oleju i obsmażyć z każdej strony zamarynowane mięso. Następnie wsypać cebulę, podlać nie dużą ilością wody, przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości mięsa, w razie potrzeby podlać jeszcze wodą, cebula powinna się rozgotować tworząc aromatyczny sos. Śliwki namoczyć w gorącej wodzie przez pięć minut i odcedzić. Ziemniaki i bataty ugotować w mundurkach, odcedzić, obrać i pokroić dowolnie. Papryki oczyścić, pokroić w paski zaś marchewkę oczyścić i pokroić dowolnie, Jabłka obrać i pokroić w ósemki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić paprykę i marchewkę i podsmażyć, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gdy mięso będzie już miękkie, przełożyć go do naczynia żaroodpornego razem ze sosem, obłożyć warzywami, jabłkami i śliwkami, skropić olejem i podlać odrobiną wody. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i zapiekać 10-15 minut. Podawać gorące.