Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny, palce lizać.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19785
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2919
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4032
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 655
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19785
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2919
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4032
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 655
Składniki
Schab naciąć w środku, nadziać śliwkami. Śliwki przez chwile moczę w winie. Nie podaje ilości gdyż robię to na oko.
Oliwę z przyprawami wymieszać, gęste ma być, włożyć do tego schab i obtoczyć, zakryć folią i włożyć do lodówki na 2 gdz, ja wkładam czasami na całą noc. 2- 3 razy obtaczam to w misce.
Podsmażyć na patelni następnie przełożyć do naczynia i piec w piekarniku na 180 stopni ok 2 gdz, zależy od wielkości. Do naczynia wkładam luzem jeszcze parę śliwek. Naczynie podkładam smalec. pól gdz. przed końcem pieczenia polewam winem. Podczas pieczenia polewam sosem.
SMACZNEGO!!!