Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 1903
Dodano: 14.09.2010
Odsłon: 14438
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Schab naciąć w środku, nadziać śliwkami. Śliwki przez chwile moczę w winie. Nie podaje ilości gdyż robię to na oko.
Oliwę z przyprawami wymieszać, gęste ma być, włożyć do tego schab i obtoczyć, zakryć folią i włożyć do lodówki na 2 gdz, ja wkładam czasami na całą noc. 2- 3 razy obtaczam to w misce.
Podsmażyć na patelni następnie przełożyć do naczynia i piec w piekarniku na 180 stopni ok 2 gdz, zależy od wielkości. Do naczynia wkładam luzem jeszcze parę śliwek. Naczynie podkładam smalec. pól gdz. przed końcem pieczenia polewam winem. Podczas pieczenia polewam sosem.
SMACZNEGO!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

kobra222 29 kwietnia 2013Zgłoś do usunięcia
świetnie zjarany...1 Kto głosował? | Odpowiedz

Anowi1985 08 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Zapomniałam wstawić komentarz i dodać5gwiazdek :-)przepis godny polecenia,pierwszy raz robiłam takiego schaba i wyszedł genialnie!Tylko zamiast podsmazać na patelni od razu włożyłam do piekarnika!miodzik :-)4 Kto głosował? | Odpowiedz

kryska 15 września 2010Zgłoś do usunięcia
cos pysznego !!!!4 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 14 września 2010Zgłoś do usunięcia
schabik jak marzenie3 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 14 września 2010Zgłoś do usunięcia
Świetny przepis4 Kto głosował? | Odpowiedz

madziak 14 września 2010Zgłoś do usunięcia
Ale się elegancko prezentuje :) Pyszności...4 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 14 września 2010Zgłoś do usunięcia
taki schabik to bym jadła codziennie ....4 Kto głosował? | Odpowiedz