Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę. Mięsko kruche ,soczyste i bardzo smaczne. Na pewno skusi niejednego niejadka.
naczynie żaroodporne, miska, nóż,
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34653
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 900
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 225
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3869
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34653
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 900
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 225
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3869
Składniki
Marynata do schabu; Szarlotki obrać i drobno posiekać, włożyć do większej miski, dodać posiekaną natkę pietruszki i drobno pokrojony seler naciowy oraz rozgniecione pokrojone ząbki czosnku. Dodać oregano, tymianek oraz grubo zmielony pieprz. Całość dobrze wymieszać. Umyty i osuszony schab wysmarować oliwą , obtoczyć w marynacie i odłożyć na 15 minut w chłodne miejsce. Tak przygotowane mięso położyć na ruszcie i włożyć do nagrzanego piekarnika do 240 stopni. Pod ruszt włożyć naczynie żaroodporne z odrobiną oliwy. Piec około 20 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze około 40 minut. Mięso wyjąć ,posolić i owinąć w folię aluminiową a następnie owinąć ściereczką. Mięso odstawić na 10 - 15 minut. Po wyjęciu mięsko pokroić w grubsze plastry.