Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab z kością to klasyczne danie, które z pewnością posmakuje wszystkim miłośników tradycyjnych smaków. Marynata do mięsa to kompozycja wody, mleka, cebuli, majeranku oraz dodatku liścia laurowego. Danie najlepiej podawać z sałatką francuską oraz sosem chimichurri. Przepis pochodzi z 510. odcinka programu "Ewa gotuje".
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 759
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2079
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4068
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4068
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 759
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2079
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4068
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4068
Składniki
Mleko połączyć z wodą (najlepiej w płaskim naczyniu). Dorzucić posiekaną w piórka cebulę. Przyprawić solą, majerankiem i liściem laurowym. Włożyć plastry schabu. Przykryć i na kilka godzin schować do lodówki.
Przygotowanie sałatki francuskiej. Do dużej miski przecisnąć czosnek. Dodać musztardę, ocet, oliwę, olej, miód i drobno posiekaną papryczkę chili. Dolać trochę wody. Wymieszać. Wrzucić kilka liści szpinaku, roszponkę, rukolę i wszystkie sałaty. Wymieszać z sosem tuż przed podaniem.
Aby przygotować sos chimichurri, zacznij od posiekania natki pietruszki i kolendry. Dodać posiekany czosnek, chili i szalotkę. Dolać ocet i oliwę. Posłodzić miodem. Zblendować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Mięso osuszyć i usmażyć na patelni grillowej – na mocno rozgrzanym maśle. Pokroić w plastry. Ułożyć na sosie chimichurri. Udekorować zestami z cytryny. Podawać z sałatką francuską.