Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowy nie zawsze musi być "nudny"...
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10617
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12997
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4754
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10617
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12997
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4754
Składniki
Schab pokroić w plastry, przyprawić solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju obsmażyć mięso z obu stron. Na pozostałym tłuszczu usmażyć pokrojone pieczarki.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wyłożyć mięso, pieczarki, zetrzeć ser i zalać sosem beszamelowym (na maśle zrobić zasmażkę, rozprowadzić mlekiem i zagotować z przyprawami).
Mięso piec w temp. 180 stopni przez ok. 15-20 min. Podawać np. z ziemniakami i pomidorem. Smacznego!