Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam połączenie wędzonej papryki, kremu balsamicznego i gorzkiej czekolady. To podstawowa baza do tego sosu.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1234
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457834
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1486
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2294
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 597
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1234
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457834
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1486
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2294
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 597
Składniki
Schab umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i przy pomocy noża o długim, cienkim ostrzu- zrobić w nim wąski tunel.Włożyć do środka wędzone śliwki, mocno je upychając. W misce wymieszać musztardę, miód, sos sojowy, przyprawę podlaską i paprykę.Natrzeć mięso i przełożyć do mocnego woreczka foliowego. Wstawić na dwie godziny do lodówki. Po tym czasie zrumienić na sklarowanym maśle z obu stron. Można użyć innego tłuszczu: smalcu lub oleju. Schab przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać dwoma łyżkami wytopionego tłuszczu, dodać 1/4 szklanki bulionu i 1/4 szklanki czerwonego półsłodkiego wina. Piec pod przykryciem około 1,5 godziny. Rozgrzać masło i "zeszklić" drobniutko pokrojoną cebulkę. Odstawić. Na głęboką patelnię wlać 1/4 szklanki sosu pieczeniowego (wykorzystałam sos z pieczonego schabu).Dodać cebulkę, wino, miód i krem balsamiczny. Całość gotować aż nadmiar płynu odparuje. Doprawić solą, pieprzem i wędzoną papryką. Zmiksować lub przetrzeć przez sito. Na końcu wrzucić kostki gorzkiej czekolady i mieszać aż czekolada się roztopi a sos stanie się gładki.