Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1964
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1645
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2660
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1964
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1645
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2660
Składniki
schab pokroić w centymetrowe plastry
ostrym nożem zrobić w plastrach mięsa kieszonki
ze sliwek wyjąć pestki,pokroic w paski,posypac je solą (nie za duzo),pieprzem,majerankiem i odrobiną cukru
w schabowe kieszonki wkładać pokrojone i przyprawione sliwki (tyle ile wejdzie),spiąć wykałaczką
mięso otoczyc w mące i usmażyc na rumiano,usmażone przelozyc do rondla i dusic
w trakcie duszenia włozyc reszte śliwek i dusic do miekkości mięsa
w casie duszenia sliwki rozgotują się ,tworząc gęsty ,aromatyczny sos
do sosu mozna dodac troszke cukru,ponieważ sos jest lekko kwasny,można tez sos zaprawic smietaną ale to juz kwestia smaku
Dobrze smakuja z surówka z porów