Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe moczone w maślance to idealna alternatywa dla klasycznych kotletów. Mają chrupiącą panierkę, a także są bardzo aromatyczne dzięki dodatkom w postaci tymianku i czosnku granulowanego.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 395
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 395
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1477
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5707
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 395
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 395
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1477
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5707
Składniki
Przygotuj najpierw schab. Umyj go pod bieżącą wodą, a następnie pokrój na plastry. Każdy z nich rozbij tłuczkiem, najlepiej nie bezpośrednio, tylko nakrywając folią. Dzięki temu mięso rozbije się, ale nie porwie na mniejsze kawałki.
Każdy kawałek schabu posól i popieprz z każdej strony. Cebulę umyj, obierz i posiekaj w piórka. Umieść w naczyniu, najlepiej szklanym zamykanym. Teraz ułóż plasterki schabu na cebuli. Zalej całość maślanką. Pojemnik zamknij i umieść w lodówce najlepiej na całą noc.
Na drugi dzień wyciągnij mięso, odsącz z marynaty. Mąkę wymieszaj z tymiankiem i czosnkiem granulowanym. Umieść ją w głębokim talerzu. Jajka rozkłóć w drugim naczyniu, a do trzeciego wsyp bułkę tartą. Każdy kotlet schabowy najpierw panieruj w mące, potem jajku, a następnie bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni z tłuszczem z obu stron aż mięso zrobi się złote.