Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe moczone w mleku mają lepszy smak , są kruche i soczyste. Polecam na obiad dla całej rodzinki na co dzień i od święta np. na święto zmarłych. Polecam
nóż, ręcznik papierowy, deska, tłuczek patelnia, widelec, naczynia do panierki,
Każdy ma swój przepis na dobrą lasagne. Mój jest sprawdzony, szybko się robi...
Odsłon: 68
To pyszna i ciekawa alternatywa dla tradycyjnego, zwykłego puree. To delikatn...
Odsłon: 77
Każdy ma swój przepis na dobrą lasagne. Mój jest sprawdzony, szybko się robi...
Odsłon: 68
To pyszna i ciekawa alternatywa dla tradycyjnego, zwykłego puree. To delikatn...
Odsłon: 77
Składniki
Schab po umyciu i osuszeniu pokroić w plastry , następnie rozbić tłuczkiem włożyć do miski , oprószyć rozmarynem i oregano. Całość zalać mlekiem, zakryć ścierką i włożyć w chłodne miejsce na 2 - 3 godziny. ( najlepiej do lodówki ). Po tym czasie schabowe wyjąć z mleka, dobrze odsączyć z mleka i osuszyć ręcznikiem papierowy, oprószyć pieprzem i solą do smaku, następnie obtaczać w mące , w rozbełtanych jajkach i na końcu w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym smalcu lub oleju na złoty rumiany kolor z każdej strony. Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką , oprószone posiekanym koperkiem. Smacznego
Danie gotowe do podania.