Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe moczone w mleku mają lepszy smak , są kruche i soczyste. Polecam na obiad dla całej rodzinki na co dzień i od święta np. na święto zmarłych. Polecam
nóż, ręcznik papierowy, deska, tłuczek patelnia, widelec, naczynia do panierki,
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 87
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 762
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 483
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 328
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 87
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 762
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 483
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 328
Składniki
Schab po umyciu i osuszeniu pokroić w plastry , następnie rozbić tłuczkiem włożyć do miski , oprószyć rozmarynem i oregano. Całość zalać mlekiem, zakryć ścierką i włożyć w chłodne miejsce na 2 - 3 godziny. ( najlepiej do lodówki ). Po tym czasie schabowe wyjąć z mleka, dobrze odsączyć z mleka i osuszyć ręcznikiem papierowy, oprószyć pieprzem i solą do smaku, następnie obtaczać w mące , w rozbełtanych jajkach i na końcu w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym smalcu lub oleju na złoty rumiany kolor z każdej strony. Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką , oprószone posiekanym koperkiem. Smacznego
Danie gotowe do podania.