Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe moczone w mleku mają lepszy smak , są kruche i soczyste. Polecam na obiad dla całej rodzinki na co dzień i od święta np. na święto zmarłych. Polecam
nóż, ręcznik papierowy, deska, tłuczek patelnia, widelec, naczynia do panierki,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Schab po umyciu i osuszeniu pokroić w plastry , następnie rozbić tłuczkiem włożyć do miski , oprószyć rozmarynem i oregano. Całość zalać mlekiem, zakryć ścierką i włożyć w chłodne miejsce na 2 - 3 godziny. ( najlepiej do lodówki ). Po tym czasie schabowe wyjąć z mleka, dobrze odsączyć z mleka i osuszyć ręcznikiem papierowy, oprószyć pieprzem i solą do smaku, następnie obtaczać w mące , w rozbełtanych jajkach i na końcu w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym smalcu lub oleju na złoty rumiany kolor z każdej strony. Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką , oprószone posiekanym koperkiem. Smacznego
Danie gotowe do podania.