Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe moczone w mleku mają lepszy smak , są kruche i soczyste. Polecam na obiad dla całej rodzinki na co dzień i od święta np. na święto zmarłych. Polecam
nóż, ręcznik papierowy, deska, tłuczek patelnia, widelec, naczynia do panierki,
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13489
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14884
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6121
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13489
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14884
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6121
Składniki
Schab po umyciu i osuszeniu pokroić w plastry , następnie rozbić tłuczkiem włożyć do miski , oprószyć rozmarynem i oregano. Całość zalać mlekiem, zakryć ścierką i włożyć w chłodne miejsce na 2 - 3 godziny. ( najlepiej do lodówki ). Po tym czasie schabowe wyjąć z mleka, dobrze odsączyć z mleka i osuszyć ręcznikiem papierowy, oprószyć pieprzem i solą do smaku, następnie obtaczać w mące , w rozbełtanych jajkach i na końcu w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym smalcu lub oleju na złoty rumiany kolor z każdej strony. Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką , oprószone posiekanym koperkiem. Smacznego
Danie gotowe do podania.