Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj schabowe nadziewane pysznym farszem z grzybów świeżych oraz startej mozzarelli. Schabowe wyszły pyszne , podane z tłuczonymi ziemniaczkami . Polecam
tłuczek, deska, nóź, patelnia, ręcznik papierowy, naczynia do panierki, widelec,
Pyszna alternatywa dla smażonych w Tłusty Czwartek pączków i faworków. Skórka...
Odsłon: 3670
W sezonie warto skorzystać i przygotować coś pysznego z cukinii. Poniżej pomy...
Odsłon: 220
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 139
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 84
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 89
Pyszna alternatywa dla smażonych w Tłusty Czwartek pączków i faworków. Skórka...
Odsłon: 3670
W sezonie warto skorzystać i przygotować coś pysznego z cukinii. Poniżej pomy...
Odsłon: 220
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 139
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 84
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 89
Składniki
Na początku przygotować farsz z grzybów. Grzyby dokładnie oczyścić, opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, następnie pokroić w kawałki. Na rozgrzanym maśle klarownym podsmażyć do zeszklenia obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, dodać przygotowane grzyby i podsmażać do miękkości doprawiając solą. Kotlety schabowe rozbić dość dobrze oprószyć pieprzem i solą , na każdy nałożyć na jednej połówce porcję podsmażonych grzybków, posypać startą mozzarellą zwinąć w pół. Obtaczać w rozbełtanym jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Na ciepłe kotlety dodatkowo rozłożyć po łyżce grzybków i posypac jeszcze startym serem. Podawać z utłuczonymi ziemniaczkami z ulubioną surówką u mnie mizeria. Smacznego
Schabowe kotlety gotowe do podania.