Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj schabowe nadziewane pysznym farszem z grzybów świeżych oraz startej mozzarelli. Schabowe wyszły pyszne , podane z tłuczonymi ziemniaczkami . Polecam
tłuczek, deska, nóź, patelnia, ręcznik papierowy, naczynia do panierki, widelec,
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 152
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9403
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 990
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 152
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9403
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 990
Składniki
Na początku przygotować farsz z grzybów. Grzyby dokładnie oczyścić, opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, następnie pokroić w kawałki. Na rozgrzanym maśle klarownym podsmażyć do zeszklenia obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, dodać przygotowane grzyby i podsmażać do miękkości doprawiając solą. Kotlety schabowe rozbić dość dobrze oprószyć pieprzem i solą , na każdy nałożyć na jednej połówce porcję podsmażonych grzybków, posypać startą mozzarellą zwinąć w pół. Obtaczać w rozbełtanym jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Na ciepłe kotlety dodatkowo rozłożyć po łyżce grzybków i posypac jeszcze startym serem. Podawać z utłuczonymi ziemniaczkami z ulubioną surówką u mnie mizeria. Smacznego
Schabowe kotlety gotowe do podania.