Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowa odsłona tradycyjnej polskiej potrawy, jaką jest kotlet schabowy. Kawałek schabu, a a w środku zamknięty pyszny farsz.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4555
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1175
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4555
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1175
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Składniki
Schab umyć, osuszyć i pokroić na 3 kotlety. Każdy rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Cukinię, pieczarki, cebulę i paprykę pokroić w kostkę i wrzucić wszystkie składniki na patelnię. Smażyć aż składniki puszczą sok. Doprawić do smaku i zostawić do wystygnięcia. Zimny farsz podzielić na trzy części. Kotlety rozłożyć, na połową każdego nałożyć po porcji farszu, nałożyć drugą część schabu na farsz, lekko docisnąć. Jajka rozbełtać dodając sól i pieprz, bułkę tartą wysypać na spory talerz lub miskę. Każdy pakunek schabowy obtoczyć w bułce tartej, następnie zanurzyć w jajku aby całość była pokryta jajkiem i na koniec ponownie opanierować w bułce tartej. Na drugiej patelni rozgrzać taką ilość oleju aby kotlety były zakryte prawie do połowy. Przygotowane kotlety smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami: np.