Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe pod cebulką

Schabowe pod cebulką

Autor:

Przepisów i artykułów: 1095 Ocena: 13654

Dodano:

Odsłon: 5044

Takich schabowych jeszcze nie jedliście. Połącznie tych składników, to prawdziwe działo kulinarne. Kotlety schabowe w tradycyjnej panierce, ile można jeść ciągle to samo. Dziele się dziś z Wami genialnym przepisem na schab pod pierzynką z cebuli i aromatycznego boczku. Tak dobrego schabu jeszcze nie jadłam. Polecam.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • 10 dag boczku wędzonego
  • 4 cebule
  • 10 łyżeczek musztardy sarepskiej
  • 2 jajka
  • Bułka tarta do panierki
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Schabowe pod cebulką

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą i z każdej strony smarujemy cienko musztardą.

  2. 2. Panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po usmażeniu układamy na półmisku.

  3. 3. Boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy obraną, pokrojoną w krążki cebulę i smażymy do chwili aż cebula zmienia kolor na lekko brązowy.
    4. Cebulę z boczkiem układamy na kotletach.

  4. 5. Gotowe.
    6. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 18 sierpnia Ciekawa alternatywa dla zwykłych schabowych :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń