Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykłe kotlety schabowe zawsze możemy urozmaicić na różne sposoby, moja propozycja są kotlety pod pierzynką z młodej kapusty
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 814
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3131
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 814
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3131
Składniki
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. Mięso panieruję w bułce tartej, w roztrzepanych widelcem jajkach, ponownie w bułce tartej. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu kotlety układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojoną kapustę, doprawiam solą i smażę około 10 minut. Usmażoną kapustę studzę, przekładam do naczynia, dodaję pokrojone ogórki, majonez, ketchup, ser żółty starty na tarce o dużych oczkach, mieszam. 3. Farsz nakładam na każdy kotlet, umieszczam w rozgrzanym piekarniku i zapiekam 15 minut w 180°C.
4. Kotlety gotowe. 5. Smacznego.