Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały Wam kotlety z poprzedniego dnia to możemy je wykorzystać i przykryć ziemniaczaną pierzynką, zamiast gotować ziemniaki.
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwucentymetrowe plastry i rozbijamy, Posypujemy pieprzem oraz solą. Panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą.Farsz mięsny układamy na każdym kotlecie.
3. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy obrane, ugotowane na twardo i drobno pokrojone jajka, starty na tarce o dużych oczkach żółty ser, drobno pokrojoną paprykę oraz majonez. Dokładnie mieszamy i wykładamy na grzyby.
4. Zapiekamy 10 minut w rozgrzanym piekarniku w 180 °C
5. Kotlety gotowe.
6. Smacznego.
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 177
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 40
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 95
Szybka w przygotowaniu, idealna do zabrania do pracy.
Odsłon: 82
Jedna z moich ulubionych letnich sałatek do pracy, szybka w przygotowaniu i p...
Odsłon: 85
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 177
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 40
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 95
Szybka w przygotowaniu, idealna do zabrania do pracy.
Odsłon: 82
Jedna z moich ulubionych letnich sałatek do pracy, szybka w przygotowaniu i p...
Odsłon: 85
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwucentymetrowe plastry i rozbijamy, Posypujemy pieprzem oraz solą. Panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą.Farsz mięsny układamy na każdym kotlecie.
3. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy obrane, ugotowane na twardo i drobno pokrojone jajka, starty na tarce o dużych oczkach żółty ser, drobno pokrojoną paprykę oraz majonez. Dokładnie mieszamy i wykładamy na grzyby. 4. Zapiekamy 10 minut w rozgrzanym piekarniku w 180 °C
5. Kotlety gotowe. 6. Smacznego.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Karkówka na kanapki
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Karkówka na kanapki
Karkówka na kanapki to domowe mięso, które przygotujesz z pomocą piekarnika....
Odsłon: 1348
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2992