Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe roladki nadziane kiełbaskami

Schabowe roladki nadziane kiełbaskami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2188 Ocena: 48547

Dodano:

Odsłon: 2356

Bardzo proste i sycące danie nie tylko dla oka. Użyłem kiełbasek norymberdzkich ,ale można również użyć cienkich białych kiełbasek ,wcześniej obgotowanych. Do panierki użyłem sucharów bieszczadzkich. Pamiętam kiedyś były wojskowe ,ale niestety nie można ich obecnie dostać.

Składniki

  • 2 kotlety schabowe bez kości
  • 6 kiełbasek norymberdzkich
  • opakowanie sucharów bieszczadzkich
  • jajko
  • sól ,pieprz
  • olej do smażenia
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kotlety bardzo cienko rozbijamy. Oprószamy z obu stron solą oraz pieprzem. Na kotlety rozkładamy po 2-3 kiełbaski ,zawijamy w roladę. Suchary mielimy w maszynce do mięsa. Schabowe roladki obtaczamy kolejno w mące ,rozkłóconym jajku z solą i pieprzem ,następnie w zmielonych sucharach. Roladki smażymy na rozgrzanym oleju ,na rumiano.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ggosienka68 09 czerwca 2014 Ty, to masz pomysły :)) fajne danie, śliczne zdjęcie... no i trzeba zrobić !!! Odpowiedzi: 2 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń