Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i sycące danie nie tylko dla oka. Użyłem kiełbasek norymberdzkich ,ale można również użyć cienkich białych kiełbasek ,wcześniej obgotowanych. Do panierki użyłem sucharów bieszczadzkich. Pamiętam kiedyś były wojskowe ,ale niestety nie można ich obecnie dostać.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 769
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5394
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8631
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17617
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 769
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5394
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8631
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17617
Składniki
Kotlety bardzo cienko rozbijamy. Oprószamy z obu stron solą oraz pieprzem. Na kotlety rozkładamy po 2-3 kiełbaski ,zawijamy w roladę. Suchary mielimy w maszynce do mięsa. Schabowe roladki obtaczamy kolejno w mące ,rozkłóconym jajku z solą i pieprzem ,następnie w zmielonych sucharach. Roladki smażymy na rozgrzanym oleju ,na rumiano.