Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne smażone schabowe z dodatkiem startych na tarce ogórków kiszonych przygotowanych jako sos. Takie schabowe smakują wyśmienicie są o bardzo fajnym lekko kwaskowym smaku i bardzo szybko znikają z talerzy.
patelnia, tłuczek, miseczki, tarka,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3832
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414671
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2374
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3832
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414671
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2374
Składniki
Schabowe opłukać, osuszyć, a następnie rozbić przez folię tłuczkiem. Oprószyć przyprawami. Jajko rozbełtać z dodatkiem mleka i odrobiny soli. Schabowe wkładać do rozbełtanego jajka, a następnie panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką pszenna. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu wyjąć na talerz a do tłuszczu włożyć starte na tarce o dużych oczkach ogórki kiszone. Podsmażyć chwilkę dolać wody i dusić około 15 -20 minut. Sos zagęścić mąką wymieszaną z wodą a następnie połączyć z zahartowaną śmietaną. Usmażone schabowe włożyć do sosu i dusić kilka minut na małym ogniu. Podawać z utłuczonymi ziemniakami.
Usmażone schabowe włożyć do sosu i dusić kilka minut na małym ogniu.