Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne smażone schabowe z dodatkiem startych na tarce ogórków kiszonych przygotowanych jako sos. Takie schabowe smakują wyśmienicie są o bardzo fajnym lekko kwaskowym smaku i bardzo szybko znikają z talerzy.
patelnia, tłuczek, miseczki, tarka,
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 391
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 391
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Składniki
Schabowe opłukać, osuszyć, a następnie rozbić przez folię tłuczkiem. Oprószyć przyprawami. Jajko rozbełtać z dodatkiem mleka i odrobiny soli. Schabowe wkładać do rozbełtanego jajka, a następnie panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką pszenna. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu wyjąć na talerz a do tłuszczu włożyć starte na tarce o dużych oczkach ogórki kiszone. Podsmażyć chwilkę dolać wody i dusić około 15 -20 minut. Sos zagęścić mąką wymieszaną z wodą a następnie połączyć z zahartowaną śmietaną. Usmażone schabowe włożyć do sosu i dusić kilka minut na małym ogniu. Podawać z utłuczonymi ziemniakami.
Usmażone schabowe włożyć do sosu i dusić kilka minut na małym ogniu.