Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedzielny obiad:tradycyjny kotlet schabowy w chrupiącej panierce z panko podany z surówką z białej rzodkwi, jabłka i marchewki oraz z ziemniakami.
Truskawkowa Królowa zachwyca swoją miękkością i bogatym aromatem. Rozpływa si...
Odsłon: 21308
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 96
Krokiety z pieczarkami, aromatycznym, intensywnym serem dojrzewającym i ciągn...
Odsłon: 104
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 66
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 155
Truskawkowa Królowa zachwyca swoją miękkością i bogatym aromatem. Rozpływa si...
Odsłon: 21308
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 96
Krokiety z pieczarkami, aromatycznym, intensywnym serem dojrzewającym i ciągn...
Odsłon: 104
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 66
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 155
Składniki
Kotlety schabowe rozbijamy. Najpierw zanurzamy w jajkach rozbełtanych z dodatkiem soli, pieprzu i czosnku granulowanwgo a następnie obtaczamy lekko dociskając w panko. Smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym na patelni tłuszczu /smalcu lub oleju/. Surówka: rzodkiew, marchew i jabłko obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki, olej, doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. Mieszamy. Kotlety schabowe podajemy z surówką z rzodkwi i np. gotowanymi ziemniakami /lub z frytkami... lub piuree... lub z czym tylko chcemy:) /