Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedzielny obiad:tradycyjny kotlet schabowy w chrupiącej panierce z panko podany z surówką z białej rzodkwi, jabłka i marchewki oraz z ziemniakami.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 433
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2267
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1008
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 433
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2267
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1008
Składniki
Kotlety schabowe rozbijamy. Najpierw zanurzamy w jajkach rozbełtanych z dodatkiem soli, pieprzu i czosnku granulowanwgo a następnie obtaczamy lekko dociskając w panko. Smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym na patelni tłuszczu /smalcu lub oleju/. Surówka: rzodkiew, marchew i jabłko obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki, olej, doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. Mieszamy. Kotlety schabowe podajemy z surówką z rzodkwi i np. gotowanymi ziemniakami /lub z frytkami... lub piuree... lub z czym tylko chcemy:) /