Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam najprostsze schabowe wzbogacone o cebulkę zieloną. Tak przygotowanymi schabowymi zostałam poczęstowana i powiem że bardzo mi smakowały.
tłuczek, folia spożywcza, widelec, naczynia do panierki, patelnia,
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22718
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 168
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 352
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 499
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22718
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 168
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 352
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 499
Składniki
Schabowe po oczyszczeniu i osuszeniu rozbijamy przez folię tłuczkiem. Następnie każdy oprószamy solą, pieprzem oraz poszatkowaną cebulką zieloną. Jajka roztrzepujemy z przyprawami dodając mleko. Tak przygotowane schabowe panierujemy w rozbełtanych jajkach z mlekiem i przyprawami , a następnie w bułce tartej z dodatkiem mąki pszennej. Gotowe panierowane schabowe smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Podajemy z ziemniaczkami oraz ulubioną surówką.