Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam najprostsze schabowe wzbogacone o cebulkę zieloną. Tak przygotowanymi schabowymi zostałam poczęstowana i powiem że bardzo mi smakowały.
tłuczek, folia spożywcza, widelec, naczynia do panierki, patelnia,
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Schabowe po oczyszczeniu i osuszeniu rozbijamy przez folię tłuczkiem. Następnie każdy oprószamy solą, pieprzem oraz poszatkowaną cebulką zieloną. Jajka roztrzepujemy z przyprawami dodając mleko. Tak przygotowane schabowe panierujemy w rozbełtanych jajkach z mlekiem i przyprawami , a następnie w bułce tartej z dodatkiem mąki pszennej. Gotowe panierowane schabowe smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Podajemy z ziemniaczkami oraz ulubioną surówką.