Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe z serem i pieczarkami

Schabowe z serem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 1379

Dodano:

Odsłon: 5219

Propozycja na obiad

Składniki

  • 4 kotlety schabowe
  • 250g pieczarek
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 7 łyżek bułki tartej
  • Sól
  • pieprz
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 2-3 łyżki mąki
  • 2 łyżki startego sera cheddar
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Schabowe z serem i pieczarkami

Przygotowanie

  1. Mięso rozbijamy na cienkie kotlety. Oprószamy solą i pieprzem z obu stron i każdy kotlet kroimy na pól. Bierzemy 3 talerze, do jednego dajemy mąkę, do drugiego, bułkę tartą wymieszaną z startym serem a do trzeciego jajko rozbełtane z mlekiem i solą. Kotlety obtaczamy w mące, potem w jajku a na końcu w bułce tartej z serem. Smażymy na złoty kolor.
    Pieczarki obieramy razem z nóżką. Kroimy w grube plasterki tak żeby nasza nóżka była połączona z kapeluszem. Podsmażamy na patelni, pod koniec pieczenia dorzucamy pokrojoną natkę pietruszki.
    Naczynie żaroodporne smarujemy masłem układamy usmażone kotlety a na nie wykładamy podduszone pieczarki.
    Pieczemy około 20min w 180C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 19 lutego 2015 Świetny i bardzo smaczny pomysł na schabowe :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń