Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miła odmiana dla typowych schabowych w panierce.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1410
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2958
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1050
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1820
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1410
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2958
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1050
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1820
Składniki
Schabowy lekko rozbić. Posolić i popieprzyć. Marchewki pokroić w grubsze plasterki, cebulkę w piórka. Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć marchewkę, na to cebulę. Posypać papryką i ziołami prowansalskimi. Teraz układamy nasze schabowe. Smarujemy je równo majonezem.
Posypujemy startem serem. Całość przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy około 1 godziny w 190C. 15minut przed końcem pieczenia odkrywamy folię aby serek się zarumienił.