Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 1495
Dodano: 07.02.2015
Odsłon: 18163
3-4 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Schabowy lekko rozbić. Posolić i popieprzyć.
Marchewki pokroić w grubsze plasterki, cebulkę w piórka.
Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć marchewkę, na to cebulę. Posypać papryką i ziołami prowansalskimi. Teraz układamy nasze schabowe. Smarujemy je równo majonezem.
Posypujemy startem serem. Całość przykrywamy folią aluminiową.
Pieczemy około 1 godziny w 190C. 15minut przed końcem pieczenia odkrywamy folię aby serek się zarumienił.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

anna-martyka-3 08 lutego 2015Zgłoś do usunięcia
Właściwie parę składników a tak zmienił sie smak schabowych0 Kto głosował? | Odpowiedz

Irys-1260 08 lutego 2015Zgłoś do usunięcia
Super przepis. Zabieram do książki :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

BEATA1978 07 lutego 2015Zgłoś do usunięcia
Pyszności :)5 Kto głosował? | Odpowiedz

USMIECH 07 lutego 2015Zgłoś do usunięcia
Oooo! Bardzo mi się podoba ten przepis , świetny!7 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 07 lutego 2015Zgłoś do usunięcia
Niezwykle smaczny ten schabowy! wyśmienity :)6 Kto głosował? | Odpowiedz