Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miła odmiana dla typowych schabowych w panierce.
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 20
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 209
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 20
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 209
Składniki
Schabowy lekko rozbić. Posolić i popieprzyć. Marchewki pokroić w grubsze plasterki, cebulkę w piórka. Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć marchewkę, na to cebulę. Posypać papryką i ziołami prowansalskimi. Teraz układamy nasze schabowe. Smarujemy je równo majonezem.
Posypujemy startem serem. Całość przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy około 1 godziny w 190C. 15minut przed końcem pieczenia odkrywamy folię aby serek się zarumienił.