Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowy po cygańsku

Schabowy po cygańsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 1495

Dodano:

Odsłon: 18163

Miła odmiana dla typowych schabowych w panierce.

Składniki

  • 4-5 kotletów schabowych bez kości
  • 1-2 marchewki
  • 2 cebule
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Schabowy po cygańsku

Przygotowanie

  1. Schabowy lekko rozbić. Posolić i popieprzyć.
    Marchewki pokroić w grubsze plasterki, cebulkę w piórka.
    Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć marchewkę, na to cebulę. Posypać papryką i ziołami prowansalskimi. Teraz układamy nasze schabowe. Smarujemy je równo majonezem.

  2. Posypujemy startem serem. Całość przykrywamy folią aluminiową.
    Pieczemy około 1 godziny w 190C. 15minut przed końcem pieczenia odkrywamy folię aby serek się zarumienił.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anna-martyka-3 08 lutego 2015 Właściwie parę składników a tak zmienił sie smak schabowych

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

USMIECH 07 lutego 2015 Oooo! Bardzo mi się podoba ten przepis , świetny!

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 07 lutego 2015 Niezwykle smaczny ten schabowy! wyśmienity :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń