Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym daniu ziemniaki zastąpiłam pieczonymi batatami a surówkę zrobiłam z warzyw , które rosną w moim ogrodzie. Polecam.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7764
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 259
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2868
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 568
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7764
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 259
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2868
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 568
Składniki
Schab pociąć na plastry. Lekko rozbić. Oprószyć przyprawami i odstawić do lodówki na godzinę. Bułkę tartą, płatki kukurydziane i mąkę wymieszać. Panierować kotlety i smażyć na małym ogniu z obu stron.
Bataty obrać, pokroić jak frytki. Oprószyć przyprawami. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i skropić olejem. Piec w temperaturze 170 stopni przez 30 minut pod przykryciem.
Warzywa pokroić w drobną kostkę.Oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać. Olej wymieszać z octem balsamicznym i miodem. Połączyć z warzywami.