Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym daniu ziemniaki zastąpiłam pieczonymi batatami a surówkę zrobiłam z warzyw , które rosną w moim ogrodzie. Polecam.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 165
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 247
Polecam.
Odsłon: 298
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 165
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 247
Polecam.
Odsłon: 298
Składniki
Schab pociąć na plastry. Lekko rozbić. Oprószyć przyprawami i odstawić do lodówki na godzinę. Bułkę tartą, płatki kukurydziane i mąkę wymieszać. Panierować kotlety i smażyć na małym ogniu z obu stron.
Bataty obrać, pokroić jak frytki. Oprószyć przyprawami. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i skropić olejem. Piec w temperaturze 170 stopni przez 30 minut pod przykryciem.
Warzywa pokroić w drobną kostkę.Oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać. Olej wymieszać z octem balsamicznym i miodem. Połączyć z warzywami.