Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Większość z nas już wie, że kotlety moczone w mleku z dodatkiem cebuli są kruche, mięciutkie i wyjątkowo smaczne.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 601
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 434
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1543
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 601
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 434
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1543
Składniki
Schab pociąć na plastry, lekko rozbić i przełożyć do miski. Zalać kefirem. Dodać pokrojoną w cząstki cebulę. Odstawić na kilka godzin. Wyjąć, osuszyć papierowym ręcznikiem i przyprawić solą i pieprzem .
Jajka roztrzepać widelcem. Można doprawić jeszcze solą. Składniki panierki przesypać do większej miski i dokładnie rozmieszać. Spróbować czy panierka nie będzie dla nas zbyt ostra. Jeśli nie- można dodać jeszcze słodkiej papryki. Każdy kotlet zanurzać w jajkach a następnie w ostrej panierce. Smażyć na średnim ogniu, koniecznie na smalcu.