Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Większość z nas już wie, że kotlety moczone w mleku z dodatkiem cebuli są kruche, mięciutkie i wyjątkowo smaczne.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10296
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5929
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12745
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4509
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10296
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5929
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12745
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4509
Składniki
Schab pociąć na plastry, lekko rozbić i przełożyć do miski. Zalać kefirem. Dodać pokrojoną w cząstki cebulę. Odstawić na kilka godzin. Wyjąć, osuszyć papierowym ręcznikiem i przyprawić solą i pieprzem .
Jajka roztrzepać widelcem. Można doprawić jeszcze solą. Składniki panierki przesypać do większej miski i dokładnie rozmieszać. Spróbować czy panierka nie będzie dla nas zbyt ostra. Jeśli nie- można dodać jeszcze słodkiej papryki. Każdy kotlet zanurzać w jajkach a następnie w ostrej panierce. Smażyć na średnim ogniu, koniecznie na smalcu.