Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Większość z nas już wie, że kotlety moczone w mleku z dodatkiem cebuli są kruche, mięciutkie i wyjątkowo smaczne.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Schab pociąć na plastry, lekko rozbić i przełożyć do miski. Zalać kefirem. Dodać pokrojoną w cząstki cebulę. Odstawić na kilka godzin. Wyjąć, osuszyć papierowym ręcznikiem i przyprawić solą i pieprzem .
Jajka roztrzepać widelcem. Można doprawić jeszcze solą. Składniki panierki przesypać do większej miski i dokładnie rozmieszać. Spróbować czy panierka nie będzie dla nas zbyt ostra. Jeśli nie- można dodać jeszcze słodkiej papryki. Każdy kotlet zanurzać w jajkach a następnie w ostrej panierce. Smażyć na średnim ogniu, koniecznie na smalcu.