Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowy z frytkownicy beztłuszczowej może być tak samo chrupiący i soczysty jak smażony na głębokim oleju. Wystarczy, że przygotujesz go dokładnie tak jak w tym przepisie!
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2823
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 431
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2389
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2823
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 431
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2389
Składniki
Każdy plaster schabu wieprzowego delikatnie rozbij tłuczkiem. Dopraw mięso solą i pieprzem z obu stron. W jednej miseczce roztrzep jajka. Do drugiej wsyp bułkę tartą. Każdy plaster schabu zanurz najpierw w jajku, a następnie dokładnie obtocz w bułce tartej, delikatnie dociskając panierkę, aby dobrze przylegała.
Ułóż kotlety w koszu, zachowując odstępy. Spryskaj je delikatnie oliwą, co pomoże uzyskać chrupiącą, złocistą panierkę.
Ustaw temperaturę na 190°C i piecz przez 7-8 minut. Po tym czasie otwórz frytkownicę, obróć kotlety na drugą stronę, ponownie spryskaj oliwą i piecz kolejne 7-8 minut aż będą złociste i chrupiące.