Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowy z frytkownicy beztłuszczowej może być tak samo chrupiący i soczysty jak smażony na głębokim oleju. Wystarczy, że przygotujesz go dokładnie tak jak w tym przepisie!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 508
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10275
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13465
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2727
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 508
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10275
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13465
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2727
Składniki
Każdy plaster schabu wieprzowego delikatnie rozbij tłuczkiem. Dopraw mięso solą i pieprzem z obu stron. W jednej miseczce roztrzep jajka. Do drugiej wsyp bułkę tartą. Każdy plaster schabu zanurz najpierw w jajku, a następnie dokładnie obtocz w bułce tartej, delikatnie dociskając panierkę, aby dobrze przylegała.
Ułóż kotlety w koszu, zachowując odstępy. Spryskaj je delikatnie oliwą, co pomoże uzyskać chrupiącą, złocistą panierkę.
Ustaw temperaturę na 190°C i piecz przez 7-8 minut. Po tym czasie otwórz frytkownicę, obróć kotlety na drugą stronę, ponownie spryskaj oliwą i piecz kolejne 7-8 minut aż będą złociste i chrupiące.