Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik dla tych, którzy nie przepadają za słodkościami, a bardzo lubią m.in. suszone pomidory i oliwki.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Składniki
Białka ubić na pianę ze szczyptą soli. Do białek dodawać żółtka i miksować. Dodać olej spod pomidorów z ziołami. Połączyć z serem z wiaderka. Najlepiej szpatułka rozprowadzić biały ser i dodać łyżkę z górką mąki ziemniaczanej. Dodać pokrojone suszone pomidory. Dołożyć jeszcze oliwki i żurawinę. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą, mieloną papryką i sól do smaku. Pomieszać. Masę wyłożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i piec ok. 1,5 godziny - 170 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu przy uchylonych drzwiczkach piekarnika udekorować według fantazji. Może to być mortadela, papryczki, bazylia. Smacznego.