Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik dla tych, którzy nie przepadają za słodkościami, a bardzo lubią m.in. suszone pomidory i oliwki.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 926
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2144
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 926
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2144
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Białka ubić na pianę ze szczyptą soli. Do białek dodawać żółtka i miksować. Dodać olej spod pomidorów z ziołami. Połączyć z serem z wiaderka. Najlepiej szpatułka rozprowadzić biały ser i dodać łyżkę z górką mąki ziemniaczanej. Dodać pokrojone suszone pomidory. Dołożyć jeszcze oliwki i żurawinę. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą, mieloną papryką i sól do smaku. Pomieszać. Masę wyłożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i piec ok. 1,5 godziny - 170 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu przy uchylonych drzwiczkach piekarnika udekorować według fantazji. Może to być mortadela, papryczki, bazylia. Smacznego.