Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe danie na obiad dla wegetarian i nie tylko.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1633
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 853
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1633
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 853
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować z oliwa al. dente. Jajka rozmieszać z twarogiem, przyprawić solą i pieprzem. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć połowę makaronu, posypać ziołami prowansalskimi i połowę masy serowej. Obłożyć plasterkami mozzarelli.
Wyłożyć druga połowę makaronu, znowu posypać ziołami prowansalskimi i przykryć pozostałą częścią masy serowej. Posypać startym parmezanem, ja na górę zapiekanki dałem odrobinę papryki słodkiej. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 30-40 minut. Podawać na ciepło.