Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe danie na obiad dla wegetarian i nie tylko.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68576
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2071
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68576
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2071
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować z oliwa al. dente. Jajka rozmieszać z twarogiem, przyprawić solą i pieprzem. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć połowę makaronu, posypać ziołami prowansalskimi i połowę masy serowej. Obłożyć plasterkami mozzarelli.
Wyłożyć druga połowę makaronu, znowu posypać ziołami prowansalskimi i przykryć pozostałą częścią masy serowej. Posypać startym parmezanem, ja na górę zapiekanki dałem odrobinę papryki słodkiej. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 30-40 minut. Podawać na ciepło.