Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe danie na obiad dla wegetarian i nie tylko.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456941
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1260
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2128
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 520
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456941
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1260
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2128
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 520
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować z oliwa al. dente. Jajka rozmieszać z twarogiem, przyprawić solą i pieprzem. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć połowę makaronu, posypać ziołami prowansalskimi i połowę masy serowej. Obłożyć plasterkami mozzarelli.
Wyłożyć druga połowę makaronu, znowu posypać ziołami prowansalskimi i przykryć pozostałą częścią masy serowej. Posypać startym parmezanem, ja na górę zapiekanki dałem odrobinę papryki słodkiej. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 30-40 minut. Podawać na ciepło.