Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe danie na obiad dla wegetarian i nie tylko.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować z oliwa al. dente. Jajka rozmieszać z twarogiem, przyprawić solą i pieprzem. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć połowę makaronu, posypać ziołami prowansalskimi i połowę masy serowej. Obłożyć plasterkami mozzarelli.
Wyłożyć druga połowę makaronu, znowu posypać ziołami prowansalskimi i przykryć pozostałą częścią masy serowej. Posypać startym parmezanem, ja na górę zapiekanki dałem odrobinę papryki słodkiej. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 30-40 minut. Podawać na ciepło.