Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe danie na obiad dla wegetarian i nie tylko.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4823
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 945
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9210
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1360
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4823
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 945
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9210
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1360
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować z oliwa al. dente. Jajka rozmieszać z twarogiem, przyprawić solą i pieprzem. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć połowę makaronu, posypać ziołami prowansalskimi i połowę masy serowej. Obłożyć plasterkami mozzarelli.
Wyłożyć druga połowę makaronu, znowu posypać ziołami prowansalskimi i przykryć pozostałą częścią masy serowej. Posypać startym parmezanem, ja na górę zapiekanki dałem odrobinę papryki słodkiej. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 30-40 minut. Podawać na ciepło.