Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki robi się prosto, jak ktoś nie lubi sera można pominąć ten składnik. Mięsne kuleczki zatopione w kapuście.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1637
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3043
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1120
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1906
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1637
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3043
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1120
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1906
Składniki
1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. 2. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, papryką ostrą, dodajemy obraną i startą na tarce o dużych oczach marchew oraz starty żółty ser. Na koniec łączymy z ugotowanym ryżem i dokładanie mieszamy. 3. Następnie obtaczamy w bułce tartej i smażmy na rozgrzanym oleju.
4. Kapustę myjemy, szatkujemy, przekładamy do garnka, dodajemy obrana, pokrojoną marchew i gotujemy. 5. Pod koniec gotowania wsypujemy Vegetę, wlewamy ocet, wsypujemy odrobinę cukru, dodajemy ketchup i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości zimnej wody. Chwile gotujemy.
6. W naczyniu układamy kotlety i kapustę. 7. Danie gotowe. 8. Smacznego.