Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki robi się prosto, jak ktoś nie lubi sera można pominąć ten składnik. Mięsne kuleczki zatopione w kapuście.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12583
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 153
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 37
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12583
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 153
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 37
Składniki
1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. 2. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, papryką ostrą, dodajemy obraną i startą na tarce o dużych oczach marchew oraz starty żółty ser. Na koniec łączymy z ugotowanym ryżem i dokładanie mieszamy. 3. Następnie obtaczamy w bułce tartej i smażmy na rozgrzanym oleju.
4. Kapustę myjemy, szatkujemy, przekładamy do garnka, dodajemy obrana, pokrojoną marchew i gotujemy. 5. Pod koniec gotowania wsypujemy Vegetę, wlewamy ocet, wsypujemy odrobinę cukru, dodajemy ketchup i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości zimnej wody. Chwile gotujemy.
6. W naczyniu układamy kotlety i kapustę. 7. Danie gotowe. 8. Smacznego.