Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne placuszki serowe z kwaśnym musem śliwkowym doprawionym cynamonem.
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2617
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 308
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 139
Polecam.
Odsłon: 178
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3113
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2617
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 308
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 139
Polecam.
Odsłon: 178
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3113
Składniki
Oba rodzaje mąki połącz,dodaj serek i żółtka,a następnie ubitą pianę z białek.
Śliwki umyj,osusz,przekrój i wydryluj,włóż do rondelka.Wlej sok pomarańczowy,dodaj skórkę z cytryny,oprósz cynamonem,oraz cukrem i cukrem waniliowym.Duś wszystko ok.5-7 minut na małym ogniu.Część śliwek odłóż,resztę zmiksuj.
Z masy serowej usmaż na oleju złociste racuszki,odsącz z tłuszczu.Posyp cukrem pudrem i płatkami migdałów.Podawaj z musem i śliwkami.
Do ciasta na racuchy można dodać starte na tarce jabłko lub gruszkę i dodać szczyptę cynamonu.