Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie i smaczne kotleciki na obiad, polecam ten przepis.
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 315
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 315
Składniki
Wykonanie: Seler i ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać 2 łyżki bułki tartej, wlać sok z cytryny, dodać sól, pieprz, pieprz ziołowy, wyrobić masę i odstawić na 10 minut. Wbić jajka, dodać natkę pietruszki i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Formować na dłoni małe zgrabne kotleciki, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z pieczywem.