Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mojej lazanii nie mogło zabraknąć sezonowych warzyw, takich jak cukinia i dynia no i oczywiście mięsa.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7472
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2411
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7472
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2411
Składniki
Spód naczynia żaroodpornego smarujemy oliwą i posypujemy solą i odrobina przypraw. Wykładamy pokrojone w plasterki ziemniaki i pokrojoną cukinię. Cebulę i czosnek szatkujemy, kładziemy na patelni, dodajemy oliwę i przyprawy. Należy lekko podsmażyć i dołożyć pomidory i paprykę a na końcu mięso mielone. Wszystko razem mieszać i dusić pod przykryciem, aż mięso zmięknie. Do gotowego i miękkiego mięsa wlać domowy przecier pomidorowy. Podgrzewamy i doprawiamy do smaku. Tak przygotowane mięso wykładamy do naczynia żaroodpornego na ziemniaki. Następnie pokrojoną cukinię, dynię. Każdą warstwę posypujemy przyprawami i solimy. Na wierzch układamy pokrojoną w paski dynię. Ścieramy ser żółty. Naczynie przykrywamy i pieczemy 50 minut w 160* Smacznego.