Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 222
Dodano: 12.08.2009
Odsłon: 38696
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
W misce wyrobić mięso z jajkami i przyprawami. Bułki tartej dosypać tyle, aby masa nie była zbyt luźna.
Formować podłużne kotlety, nabijać na patyczki do szaszłyków(wcześniej namoczone w wodzie) i lekko spłaszczać.Wychodzi ok .8 porcji. Można też zrobić małe kuleczki i po kilka nabić na patyczki,
Gotowe shish-kebaby smażyć na grillu lub na patelni z obu stron. Idealnie pasuje do tego ryż z warzywami. Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Konto usunięte 29 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Jadlam takie w turcji...jakos inaczej sie nazywaly...byly dobre!Robilam kilka razy w domu!0 Kto głosował? | Odpowiedz

panimichalowa 21 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
a do tego sosik czosnkowy, mmm pycha0 Kto głosował? | Odpowiedz

basia65721 01 marca 2010Zgłoś do usunięcia
bardzo ciekawy spocób podania mięsa-napewno wypróbuje.........:)))pozdrawiam4 Kto głosował? | Odpowiedz

helcia 25 września 2009Zgłoś do usunięcia
Szybkie-zrobiłam w kilkanaście minut "kuleczki na patyczkach"i podałam z surówką i chlebem niespodziewanym gościom.Byli zaskoczeni.Ja też-niby zwykłe mielone....ale smak orginalny!4 Kto głosował? | Odpowiedz

usiala 08 września 2009Zgłoś do usunięcia
chyba sie skuszę zrobię takie mini kebaby -.kuleczki nadziewane ... Pozdrawiam4 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 12 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
fajne to jest4 Kto głosował? | Odpowiedz