Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Shish-kebaby to takie szaszłyki z mięsa mielonego. Można usmażyć na grillu, ale na patelni też się uda.Polecam!!!
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1792
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 57
Chlebuś jest pyszny i pachnący. Dodatkowo wykonanie domowego chleba według te...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1792
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 57
Chlebuś jest pyszny i pachnący. Dodatkowo wykonanie domowego chleba według te...
Odsłon: 191
Składniki
W misce wyrobić mięso z jajkami i przyprawami. Bułki tartej dosypać tyle, aby masa nie była zbyt luźna.
Formować podłużne kotlety, nabijać na patyczki do szaszłyków(wcześniej namoczone w wodzie) i lekko spłaszczać.Wychodzi ok .8 porcji. Można też zrobić małe kuleczki i po kilka nabić na patyczki,
Gotowe shish-kebaby smażyć na grillu lub na patelni z obu stron. Idealnie pasuje do tego ryż z warzywami. Smacznego!!!