Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Shish-kebaby to takie szaszłyki z mięsa mielonego. Można usmażyć na grillu, ale na patelni też się uda.Polecam!!!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2398
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4534
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1594
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 479
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2398
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4534
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1594
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 479
Składniki
W misce wyrobić mięso z jajkami i przyprawami. Bułki tartej dosypać tyle, aby masa nie była zbyt luźna.
Formować podłużne kotlety, nabijać na patyczki do szaszłyków(wcześniej namoczone w wodzie) i lekko spłaszczać.Wychodzi ok .8 porcji. Można też zrobić małe kuleczki i po kilka nabić na patyczki,
Gotowe shish-kebaby smażyć na grillu lub na patelni z obu stron. Idealnie pasuje do tego ryż z warzywami. Smacznego!!!