Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siekane kotleciki drobiowe to danie szybkie, na zasadzie: dodam to co akurat mam pod ręką. Wersja z kukurydzą, świeżym koperkiem i musztardą francuską jest intensywna w smaku, czyli dokładnie tak jak lubimy. Kotleciki podane z ogórkami małosolnymi to naprawdę dobry wybór. Polecam
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 102
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5627
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2679
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 102
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5627
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2679
Składniki
Filet pokroić w kostkę, oprószyć solą. Dodać kukurydzę, posiekany koperek, starty lub drobno pokrojony żółty ser, jajko, musztardę francuską, majonez, czosnek granulowany.
Wszystko dokładnie wymieszać, na koniec dodać mąkę i szczyptę pieprzu. Odstawić na chwilkę do lodówki. Smażyć na złoty kolor na oleju z obu stron ( mięso musi być dopieczone).
Dodatek musztardy francuskiej nadaje delikatnym kotlecikom naprawdę ciekawy smak. Podawać z ziemniakami, ryżem, lub po prostu wcinać prostu z patelni :) Na zimno kotleciki są również pyszne.