Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siekane kotleciki drobiowe to danie szybkie, na zasadzie: dodam to co akurat mam pod ręką. Wersja z kukurydzą, świeżym koperkiem i musztardą francuską jest intensywna w smaku, czyli dokładnie tak jak lubimy. Kotleciki podane z ogórkami małosolnymi to naprawdę dobry wybór. Polecam
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 494
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16734
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 422
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 494
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16734
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 422
Składniki
Filet pokroić w kostkę, oprószyć solą. Dodać kukurydzę, posiekany koperek, starty lub drobno pokrojony żółty ser, jajko, musztardę francuską, majonez, czosnek granulowany.
Wszystko dokładnie wymieszać, na koniec dodać mąkę i szczyptę pieprzu. Odstawić na chwilkę do lodówki. Smażyć na złoty kolor na oleju z obu stron ( mięso musi być dopieczone).
Dodatek musztardy francuskiej nadaje delikatnym kotlecikom naprawdę ciekawy smak. Podawać z ziemniakami, ryżem, lub po prostu wcinać prostu z patelni :) Na zimno kotleciki są również pyszne.