Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siekane kotleciki drobiowe to danie szybkie, na zasadzie: dodam to co akurat mam pod ręką. Wersja z kukurydzą, świeżym koperkiem i musztardą francuską jest intensywna w smaku, czyli dokładnie tak jak lubimy. Kotleciki podane z ogórkami małosolnymi to naprawdę dobry wybór. Polecam
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4816
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 12276
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3166
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 901
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4816
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 12276
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3166
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 901
Składniki
Filet pokroić w kostkę, oprószyć solą. Dodać kukurydzę, posiekany koperek, starty lub drobno pokrojony żółty ser, jajko, musztardę francuską, majonez, czosnek granulowany.
Wszystko dokładnie wymieszać, na koniec dodać mąkę i szczyptę pieprzu. Odstawić na chwilkę do lodówki. Smażyć na złoty kolor na oleju z obu stron ( mięso musi być dopieczone).
Dodatek musztardy francuskiej nadaje delikatnym kotlecikom naprawdę ciekawy smak. Podawać z ziemniakami, ryżem, lub po prostu wcinać prostu z patelni :) Na zimno kotleciki są również pyszne.