Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siekane kotleciki drobiowe to pomysł na smaczny obiad z piersi kurczaka inny niż tradycyjne kotlety w panierce.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16242
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4982
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16242
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4982
Składniki
Pierś z kurczaka umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Następnie pokroiłam mięso w drobniutką kosteczkę i przełożyłam do miski. Do mięsa dosypałam mąkę ziemniaczaną, sól, pieprz do smaku, roztarty majeranek i przyprawę gyros. Dodałam majonez, ser i jedno jajko. Wszystko dokładnie wymieszałam. Miseczkę przykryłam i odstawiłam na ok. 2 godziny do lodówki. Po tym czasie mięso wyjęłam. Na patelni rozgrzałam kilka łyżek oleju. Metalową łyżką nabierałam porcje mięsa i wykładałam na patelnię, lekko je rozsmarowując i nadając im kształt płaskich kotlecików. Kotleciki smażyłam kilka minut z obu stron, aż nabrały ładnego złocistego koloru. Usmażone naleśniki wyłożyłam na talerz przykryty ręcznikiem papierowym. Kotleciki można podać z ziemniakami, frytkami czy ryżem oraz ulubioną surówką.