Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siekane kotleciki drobiowe to pomysł na smaczny obiad z piersi kurczaka inny niż tradycyjne kotlety w panierce.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 228
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 148
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 531
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 228
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 148
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 531
Składniki
Pierś z kurczaka umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Następnie pokroiłam mięso w drobniutką kosteczkę i przełożyłam do miski. Do mięsa dosypałam mąkę ziemniaczaną, sól, pieprz do smaku, roztarty majeranek i przyprawę gyros. Dodałam majonez, ser i jedno jajko. Wszystko dokładnie wymieszałam. Miseczkę przykryłam i odstawiłam na ok. 2 godziny do lodówki. Po tym czasie mięso wyjęłam. Na patelni rozgrzałam kilka łyżek oleju. Metalową łyżką nabierałam porcje mięsa i wykładałam na patelnię, lekko je rozsmarowując i nadając im kształt płaskich kotlecików. Kotleciki smażyłam kilka minut z obu stron, aż nabrały ładnego złocistego koloru. Usmażone naleśniki wyłożyłam na talerz przykryty ręcznikiem papierowym. Kotleciki można podać z ziemniakami, frytkami czy ryżem oraz ulubioną surówką.