Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siekane kotleciki drobiowe z groszkiem to doskonała alternatywa dla tradycyjnych kotletów. Znajdziesz w nich pyszne warzywa i aromatyczne zioła, które uzupełniają całe danie. Kotleciki możesz podawać w ramach ciepłej kolacji lub obiadu.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 16
Polecam.
Odsłon: 516
...ale pyszny.
Odsłon: 545
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 30
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 48
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 122
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 16
Polecam.
Odsłon: 516
...ale pyszny.
Odsłon: 545
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 30
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 48
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 122
Składniki
Filety z kurczaka oczyść z błonek i pokrój w drobną kostkę. Dopraw solą i pieprzem, odstaw na czas przygotowywania pozostałych składników.
Cebulę obierz, posiekaj drobno.
Pokrój w drobną kostkę także paprykę czerwoną i pieczarki.
Teraz czas na połączenie wszystkich składników w jedną zwartą masę. Wymieszaj energicznie w średniej misce jajka i mąkę.
Dołóż do masy cebulę, paprykę czerwoną i pieczarki.
Odsącz groszek z zalewy i dodaj do mięsa z warzywami. Do masy dosyp także ser żółty starty na tarce.
Dopraw całość solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i papryką słodką w proszku.
Zamieszaj całość łyżką, w taki sposób, aby składniki rozłożyły się równomiernie.
Rozgrzej patelnię z odrobiną tłuszczu. Nakładaj przygotowaną masę, powinna mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany. Smaż tak samo jak placki ziemniaczane, z jednej i z drugiej strony do zarumienienia.
Tak przygotowane siekane kotleciki drobiowe z groszkiem możesz podawać z kwaśną śmietaną lub sosem czosnkowym.