Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie kotleciki z kurczaka, które są świetną alternatywą dla klasycznego kotleta. Idealne dla dzieci - zdrowe, smaczne i kolorowe!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5617
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1102
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12208
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5161
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5617
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1102
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12208
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5161
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Składniki
Kurczaka i paprykę kroimy w średnią kostkę. Szalotkę drobno siekamy. Do miski wrzucamy kurczaka, ser, paprykę, szalotkę oraz przyprawy i wszystko mieszamy. Następnie wbijamy jajka, dodajemy mąkę i ponownie wszystko razem łączymy. Na koniec dodajemy świeże zioła.
Na patelni rozgrzewamy olej. Kiedy jest już gorący, to zaczynamy smażyć kotleciki (po 1-2 łyżki na każdy) zachowując odstępy i lekko je rozpłaszczając. Smażymy z jednej strony około 2 minuty i przekładamy na drugą, po czym zmniejszamy lekko ogień i przykrywamy patelnię pokrywką na kolejne 2-3 minuty. Usmażone kotleciki przekładamy na ręcznik papierowy, aby zdjąć nadmiar tłuszczu i od razu podajemy.