Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś ryba w trochę innym wydaniu. Kotleciki, ale nie z ryby mielonej, a siekanej. Coś pysznego. Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz. Idealne na piątkowy obiad. Podane z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, smakują najlepiej. Mogę śmiało powiedzieć, że to jeden z moich ulubionych obiadów. Zrobiłam kotleciki z miruny, ale można je przygotować z dowolnej ryby. Ryba powinna być bez skóry i ości. Z podanych składników zrobiłam 5 kotlecików.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 753
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22786
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15185
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4899
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45659
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 753
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22786
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15185
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4899
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45659
Składniki
Filety rybne pokroić na mniejsze kawałki, a następnie posiekać. Przełożyć do miski. Dodać jajko, bułkę tartą majonez, koperek, szczypiorek, sól i pieprz.
Wymieszać. Jeśli trzeba, doprawić jeszcze solą i pieprzem. Formować kotleciki i obtaczać je w bułce tartej. Zrobiłam z tej porcji 5 średnich kotletów.
Kotleciki smażyć na rozgrzanym oleju na niewielkim gazie z obu stron na złoty kolor.