Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś ryba w trochę innym wydaniu. Kotleciki, ale nie z ryby mielonej, a siekanej. Coś pysznego. Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz. Idealne na piątkowy obiad. Podane z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, smakują najlepiej. Mogę śmiało powiedzieć, że to jeden z moich ulubionych obiadów. Zrobiłam kotleciki z miruny, ale można je przygotować z dowolnej ryby. Ryba powinna być bez skóry i ości. Z podanych składników zrobiłam 5 kotlecików.
Polecam.
Odsłon: 392
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1814
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 594
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1949
Polecam.
Odsłon: 392
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1814
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 594
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1949
Składniki
Filety rybne pokroić na mniejsze kawałki, a następnie posiekać. Przełożyć do miski. Dodać jajko, bułkę tartą majonez, koperek, szczypiorek, sól i pieprz.
Wymieszać. Jeśli trzeba, doprawić jeszcze solą i pieprzem. Formować kotleciki i obtaczać je w bułce tartej. Zrobiłam z tej porcji 5 średnich kotletów.
Kotleciki smażyć na rozgrzanym oleju na niewielkim gazie z obu stron na złoty kolor.