Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz już dosyć klasycznych schaboszczaków i kotletów mielonych? W takim razie siekane kotlety z cukinii będą idealną propozycją, która przełamie kuchenną rutynę. Ich przygotowanie zajmuje niewiele czasu, a do tego całe danie kosztuje grosze. Sprawdzą się zarówno w roli samodzielnego dania, jak i dodatku do ziemniaków i surówki. Możesz również zastąpić nimi kotlety w domowych burgerach lub wrapach. Zrób, a na pewno nie pożałujesz.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 861
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 53
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2116
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4125
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 861
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 53
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2116
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4125
Składniki
Cukinię umyj, osusz, a następnie zetrzyj na dosyć dużych oczkach. Dopraw solą i odstaw na chwilę.
W tym czasie drobno pokrój filety z kurczaka. Posól i popieprz. Przełóż do miski, wbij jajka, dodaj mąkę pszenną. Posiekaj natkę pietruszki i także przełóż do miski. Odsączoną cukinię z wody dodaj do mięsa, przypraw czosnkiem, papryką. Posól i popieprz. Całość dokładnie wymieszaj, tworząc jednolitą i gęstą masę.
Teraz rozgrzej olej na patelni. Smaż kotlety z cukinii, nakładając masę łyżką, z każdej strony po kilka minut aż się zarumienią.