Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siekane kotlety z grzybami to propozycja dla tych, którzy lubią eksperymentować w kuchni łącząc tradycyjne smaki w ciekawej formie. Delikatne mięso z kurczaka w duecie z duszonymi pieczarkami zasmakuje wszystkim członkom rodziny. Kotlety z kurczaka z pieczarkami podawaj jako element dania obiadowego w towarzystwie gotowanych ziemniaków lub ryżu oraz duszonych warzyw czy sezonowej surówki.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 338
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4811
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 96
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 128
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 338
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4811
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 96
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 128
Składniki
Mięso z kurczaka umyj, osusz i posiekaj za pomocą ostrego noża. Możesz uzyskać większe kawałki lub pokroić mięso jak na tatara. Kurczaka dopraw solą oraz czarnym pieprzem, wymieszaj i odstaw na bok. Obierz i posiekaj cebulę w drobną kostkę, po czym podsmaż na maśle do uzyskania miękkości i złocistego koloru. Umyj pieczarki i drobno pokrój, dodaj do cebuli i przesmażaj, aż grzyby zmiękną i powstały sok odparuje. Dopraw solą i czarnym pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej.
Do dużej miski wsyp bułkę tartą, zalej mlekiem, wymieszaj i odstaw na 10 minut. Po tym czasie dodaj posiekane mięso, wbij jajko, dopraw solą i czarnym pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Dokładnie wymieszaj masę. Nabieraj łyżką porcję mięsa, układaj na dłoni, wkładaj do środka łyżeczkę podsmażonych pieczarek i zamykaj kotlecik. Spłaszcz kotlety, możesz obtoczyć w mące, bułce tartej lub zostawić bez panierki. Smaż w mieszance oleju i klarowanego masła na złoty kolor z obydwu stron. Siekane kotlety z grzybami podawaj na ciepło jako danie obiadowe.